Zserbó
2006.10.18. 13:31
A mennyiséghez nagyméretű (hagyományos) tepsi ideális.
Tészta:
60 dkg liszt
1 sütőpor
10 dkg cukor
30 dkg ráma
2 egész tojás felverve
fél cs. élesztő (tejben megfuttatva)
A hozzávalókból közepesen kemény tésztát készítünk és három cipót formálunk belőle. A cipókat vékonyra nyújtjuk.
Töltelék:
40 dkg darált dió
30 dkg cukor kristálycukor
összekeverjük és kétfelé osztjuk
másfél üveg HÁZI! baracklekvár
A kinyújtott első lapot belehelyezzük a tepsibe, megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a cukrozott dióval. Újra tésztalap, majd lekvár és cukrozott dió.
A tetejére a harmadik tésztalap. Nem kell megkenni, és megszurkálni. Sütés előtt fél órát pihentetjük. Közepes lángon sütjük.
Amikor kész, kifordítjuk a tepsiből, majd 10-15 perc múlva visszafordítjuk, majd kihülés után jöhet a máz.
Máz:
2 tábla Katica tej tortabevonót fél dl olajjal víz felett felolvasztunk, és rásimítjuk a kihült tésztára.
Jó étvágyat!
|