Tatár beefsteak
2006.06.19. 20:59
Hozzávalók:
1 kg szín marhahús (lehetőleg fehérpecsenye), 2-3 dl olaj, 3-4 babérlevél, só, bors, mustár, ketchup, 1 nagy fej hagyma, worcestershire szósz
A marhahúst ujjnyi szeletekre vágom és a következő módon pácolom be: a mustárt és a ketchupot összekeverem, a besózott, borsozott húst bekenem a mustáros szósszal. Egy tálba hagymát karikázok alaulra, 1-2 babérlevelet dobok rá, olajjal leöntöm, és ráteszek egy sor húst, majd újra hagyma, babérlevél, olaj, és egy sor hús. Ezt addig ismétlem, ameddig a hús elfogy. A lényeg, hogy az olaj teljesen takarja el a húst. Pár napig érlelem a hűtőben.
Összeállítás: a húst 2-szer a nagylyukú, egyszer a kislyukú darálón ledarálom, majd összekeverem sóval, borssal, ketchuppal, mustárral és ízesítem worcestershire szósszal. Két-három órát állni hagyom a hűtőben, majd lehet fogyasztani piritóssal.
Jó étvágyat!
|