Spagetti sült fokhagymával
2006.08.17. 22:22
Hozzávalók: 3 fej fokhagyma, egy kevés olaj, 1 evőkanál dijoni mustár, 2 evőkanál citromlé, őrölt feketebors, 1 csésze (2,5 dl) cukkini, 1 csésze gomba, 1 evőkanál vaj, fél csésze víz, 1 közepes paradicsom, 25 dkg spagetti
A fokhagymákat kenjük be olajjal, és egyenként csomagoljuk be alufóliába. Tegyük őket kisebb sütőedénybe és sütőben süssük meg. Hagyjuk kihűlni 10 percig. Szedjük szét gerezdekre a fokhagymákat, és egy edénybe nyomjuk ki a gerezdek belsejét, a héjat dobjuk el. A puha sült fokhagymát, a mustárt, a citromlevet és a borsot tegyük turmixgépbe és jól keverjük össze.
A felkockázott cukkinit és a felszeletelt gombát forró vajban süssük 3 perc alatt ropogósra, adjuk hozzá a fokhagymás krémet, az apróra vágott paradicsomot és a vizet. A tüzet vegyük takarékra, és csak addig főzzük a szószt, amíg jól át nem forrósodik. A spagettit főzzük ki sós vízben, majd szűrjük le.
A spagettit szedjük tálba, és öntsük rá a szószt. Tálaljuk forrón.
|