Nagyon fincsi penne
2006.06.06. 21:35
Hozzávalók:
1 csomag pennetészta,
10 dkg bacon szalonna,
15 dkg gépsonka (de bármilyen sonka jó),
1 pohár főzőtejszín,
1 darabka póréhagyma,
olaj, só, bors, ételízesítő, majoranna
A baconszalonnát és a sonkát kockákra vágom és megpirítom. A zsírjában üvegesre párolom a felkarikázott póráhagymát, majd ha kész, visszateszem a sonkát és a bacont rá, és az egészet főzőtejszínnel besűrítem. Lehet ízesíteni ízlés szerint pl. majorannával, oregánóval, parmezánnal, petruskával...
A kifőzött penne tésztát beleforgatom a finom baconos, sonkás, pórés tejszínes masszába és már tálalom is.
Fontos, hogy olyan főzőtejszínt vegyünk, ami főzésre sűrűsödik, különben liszttel rásegíthetünk!
|