Bolognai-s lasagne (felturbózva)
2006.06.06. 18:55
Hozzávalók:
50 dkg darálthús,
fél doboz lasagne tészta,
1 pohár tejföl,
1 nagy fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 kk. pirospaprika,
kb. 25 dkg trapista sajt,
reszelt parmezán sajt,
friss bazsalikom levél,
ízlés szerint só, bors, ételízesítő
A darálthúst az üvegesre párolt hagymára dobom, és fehéredésig pirítom. Amikor kész, teszek rá pirospaprikát, ételízesítőt, borsot, belereszelem a fokhagymát és felengedem egy kis vízzel, majd készre párolom. Amikor már majdnem kész összevágok pár friss bazsalikom levelet és ezt is belepárolom a husiba. Legyen alatta mindig elég lé, mert szükség lesz rá!
Egy magas falú, de kis méretű tepsi aljára teszek egy-két kanállal a kész pörköltből, elosztok rá pár kk. tejfölt, majd ráfektetem egymás mellé a (száraz!) lasagne tészta lapokat. Utána újra husi, tejföl, majd reszeltsajt, és reszelt parmezán. Majd még egy sor tészta, és megint egy sor husi, tejföl, sajt és parmezán. A tetején sajt legyen, mert süléskor annak kell kicsit megpirulnia. Beteszem az előmelegített sütőbe és közepes lángon 15-20 perc alatt készre sütöm.
Azért jó ez a recept, mert nem kell a tésztát előfőzni, ha elég pörköltlém van, a tészta pont megfelelőre puhul meg.
Jó étvágyat!
|